web analytics

Interactieve presentaties

Haal meer uit je PDF-presentatie

Verschuif het blauwe rondje om te zien welke onderdelen naar andere pagina’s verwijzen.

Soms wil je dat je klant of stakeholder meer kan dan alleen van a naar b door een document scrollen. Een interactieve PDF biedt verschillende mogelijkheden. En het voordeel van een pdf t.o.v. bijvoorbeeld een Powerpoint is dat een PDF veel beter en algemener toegankelijk is.

Het maken van een interactieve PDF is natuurlijk wel wat ingewikkelder dan een standaard PDF. Daar staat tegenover dat je de lezer beter door je informatie kunt loodsen.

Als je vooraf de structuur doordenkt en de mate van interactiviteit bepaalt kan het meevallen hoeveel extra tijd er mee gemoeid is. Andersom is het ook zo dat het wijzigen van de structuur pagina’s in een omvangrijk document extra tijd kost, bijvoorbeeld omdat je alles moet nalopen qua nummering en verwijzingen.

Ook een interactieve PDF laten maken?

 Vaak is het handig om bij het schrijven al rekening te houden met de structuur die je wil. Neem gewoon eerst even contact op om te overleggen over de mogelijkheden.